Jaguarin ja Leopardin välinen ero

Keskeinen ero: Jaguarit ovat suurempia ja varastoituneempia kuin leopardit. Leopardit ovat Pantheran suvun pienimmät kissan jäsenet. Jaguarilla on suurempia ja vähemmän rosettia, kun taas leopardeissa on pienempiä ja enemmän rosettia. Leopardeissa on myös pieniä mustia pisteitä rosettiensa sisällä. Jaguareja löytyy Amerikasta, kun taas leopardeja löytyy Afrikasta, Intiasta, Sri Lankasta, Indokinasta, Malesiasta, Indonesiasta ja Kiinasta.

On melkein aina vaikea kertoa jaguarille ja leopardille toisistaan ​​ensi silmäyksellä, koska ne ovat ulkonäöltään melko samankaltaisia. Näillä kahdella majesteettisella olentolla on kuitenkin selkeät erot. Vaikka he molemmat kuuluvat samaan valtakuntaan, perheeseen ja neroon; ne ovat täysin erilaisia ​​lajeja. Ne eroavat metsästystyyliin, muotoon, kokoon jne.

Jaguarit ovat suuria kissoja, jotka kuuluvat Panthera-sukuun ja Panthera onca -leipiin. Se on kolmanneksi suurin kissanpentu tigerin ja leijonan sekä ainoan Amerikassa esiintyvän Pantheran lajin jälkeen. Ne löytyvät eteläisistä Yhdysvalloista, Meksikosta ja koko Keski- ja Etelä-Amerikasta. Online Etymology-sanaston mukaan sana "jaguar" tulee englannin kielelle yhdestä Tupi – Guarani-kielestä, luultavasti Amazonin kauppakielellä Tupinambá, portugalin "jaguarin" kautta. Elinympäristön häviämisen ja metsästyksen vuoksi lajit ovat vähentyneet ja ne on nyt merkitty lähelle uhanalaisia ​​kansainvälisen luonto- ja luonnonvarojen suojelun liiton (IUCN) punaisen luettelon.

Jaguarit ovat pienikokoisia ja lihaksikkaita eläimiä. Ne ovat suuria, lihaksikkaita kissoja ja niillä on lyhyet vahvat jalat. Ne ovat paksuja, voimakkaita ja rakkaita. Ne vaihtelevat 1, 2-1, 95 m (3, 9 - 6, 4 ft) pituudelta nenästä hännän kärkeen. Heidän hännänsä ovat lyhyimpiä kaikista suurista kissoista, joiden pituus on 45-75 cm. Kissojen koot vaihtelevat. Naiset ovat 10-20% lyhyemmät kuin miehillä. He seisovat 63-76 cm pitkä. Jaguarit voivat painaa 56–96 kg, ja suurin paino on jopa 160 kg. Jaguarien katsotaan olevan samankaltaisia ​​kuin leopardit, koska ne ovat samankaltaisia ​​rosettimaisia ​​paikkoja, mutta sen ominaisuuksista ja käyttäytymisestä riippuen se liittyy läheisemmin tiikereihin. Ruusukkeet ovat suurempia ja jaguareilla on vähemmän niitä kehossaan. Jokaisessa rosetissa on myös pieniä mustia täpliä keskellä. Jaguarilla on myös tummat kiinteät viivat hännään. Jaguarin lyhyt ja sileä raajojen rakenne tekee niistä taitavampia kiipeilyyn, indeksointiin ja uimiseen. Heillä on myös toinen voimakkain leuka, joka seuraa täplikkäitä hyeenejä. Niiden leuka voi murtua kilpikonnan kuoren läpi ja myös murtaa eläinten pääkallot. Jaguar-lajeilla on myös tiedossa olevan värimorfismia, jossa lähes mustia (melanistisia) jaguareja esiintyy säännöllisesti. Albino tai lähellä valkoisia jaguareja esiintyy myös, mutta ne ovat harvinaisia.

Jaguarit ovat lihansyöjiä, jotka ovat syöksyjä. Varsi rukoilee hitaasti, yrittäen löytää sokean paikan, ennen kuin ne joko purevat alas saaliin kaulaan ja tukahduttavat sen tai purevat alas pääkalloon ja rikkovat sen. Jaguarit voivat myös tappaa monia heikkoja saalista smashing niiden tassu kallo, tappaa sen heti. Jaguareilla on kaksinkertainen leijonan vahvuus ja ne voivat vetää jopa 360 kg (800 lb). Kun heidän saaliinsa on tapettu, jaguarit vetävät sen eristäytyneeseen paikkaan ennen sen kulutusta. Jaguarsin perämies koko vuoden ajan, kun taas lisääntymisestä tiedetään lisääntyvän käytettävissä olevan ruuan määrän kanssa. Naiset yksin nostavat poikasten. Naaraiden raskausaika kestää noin 93–105 päivää ja poikasten syntymä on hieman 2-4. Jaguarin eliniän arvioidaan olevan 12–15 vuotta luonnossa ja jopa 23 vuotta vankeudessa.

Leopardit ovat Pantheran suvun pienimmät kissan jäsenet ja kuuluvat P. pardus -lajiin. Alun perin leopardit olivat kotoisin Itä- ja Etelä-Aasiaan ja Afrikkaan ja Siberista Etelä-Afrikkaan. Metsästyksen ja elinympäristön häviämisen vuoksi ne löytyvät kuitenkin lähinnä Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, ja väestön määrä on pieni Intian subkontinenssissa, Sri Lankassa, Indokinassa, Malesiassa, Indonesiassa ja Kiinassa. Niiden määrän heikkenemisen johdosta IUCN: n punaisella listalla ne ovat lähellä uhanalaisia.

Leopardit ovat petoeläimiä, jotka ovat eniten riippuvaisia ​​ketteryydestä ja varkaudesta metsästää. Vaikka ne ovat pienimpiä Pantheran suvusta, he pystyvät metsästämään suuria eläimiä voimakkaiden leukojensa ja suurten pääkallojensa vuoksi. Leopardit ovat suuria ja lihaksikkaita, niillä on lyhyet jalat, pitkä runko ja suuri pääkallo. Pään ja rungon pituus voi olla välillä 90 - 165 cm (35 ja 65 tuumaa), kun taas hännän pituus on 60 - 110 cm. Niiden korkeus on 45–80 cm (18 ja 31 tuumaa). Leopardit vaihtelevat koon mukaan eläimen ja eläimen sukupuolen mukaan. Miehet ovat yleensä 30% suurempia kuin naiset ja voivat painaa noin 30 - 91 kg (66-200 lb); kun naiset painavat noin 23-60 kg (51 - 130 lb). Leopardien turkki ja täplät vaihtelevat myös alueittain. Itä-Afrikassa leopardeilla on pienet pyöreät rosetit, kun taas Etelä-Afrikassa ja Aasiassa leopardeissa on neliömäinen rosetti. Päällysteen väri vaihtelee myös keltaisesta kermanväriseen ja harmaaseen. Leopardeilla on kiinteät mustat täplät kasvoilla, raajoissa ja alapuolella. Melanismi esiintyy myös leopardeissa, joita kutsutaan mustiksi panttereiksi.

Leopardit ovat myös varis-ja-passiivisia saalistajia ja ovat opportunistisia metsästäjiä. Ne saalistavat monia erilaisia ​​eläimiä. Samalla tavoin kuin jaguarit, he hiljaa juoksevat saaliinsa yrittäen löytää sokean paikan ennen hyppäämistä saaliinsa ja puremalla kaulaansa, jotta ne pysäyttäisivät ne. Leopardit tunnetaan myös metsästyksestä puista yllättämällä saaliinsa ja pommittamalla heitä suurilta korkeuksilta. Leopardit ovat ainoat aikuisten simpanssien ja gorillojen luonnolliset saalistajat. Leopardit kuljettavat usein metsästään puihin ja muihin korkeisiin paikkoihin pitääkseen heidät turvassa ja poissa muista saalistajista. Monet leopardit tiedetään metsästävän yöllä. Heillä on valkoiset kuut silmien alla, jotka auttavat heijastamaan valoa paremmin ja antavat heille mahdollisuuden nähdä pimeässä. Leopardit voivat periä ympäri vuoden; Joissakin paikoissa he ovat kuitenkin lähinnä tammikuussa ja helmikuussa. Raskaus kestää noin 90-105 päivää, ja poikasten syntymä on 2-4 pentua. Leopardien eliniän arvioidaan olevan luonnossa 15–17 vuotta ja vankeudessa jopa 23 vuotta.

jaguaari

leopardeja

Kuningaskunta

Animalia

Animalia

pääjakso

chordata

chordata

luokka

Mammalia

Mammalia

Tilata

Petoeläimet

Petoeläimet

Perhe

Felidae

Felidae

suku

Panthera

Panthera

laji

P. onca

P. pardus

Suojaustila

Lähes uhattu

Lähes uhattu

elinympäristö

Etelä-Yhdysvallat ja Meksiko koko Keski-Amerikan ja etelään Paraguayhin ja Pohjois-Argentiinaan.

Saharan eteläpuolinen Afrikka, intialainen subkontinentti, Sri Lanka, Indokina, Malesia, Indonesia ja Kiina

alue

Sademetsät, avoimet metsät ja maastoalueet. Edellyttää veden läsnäoloa.

Sademetsät, Desert Terrains.

Metsästystyyli

Stalk-and-ambush saalistaja. Se myös työllistää ainutlaatuisen keinon purkaa läpi korvien väliset kallon luut läpi tappamaan saaliin heti.

Varret saalis, Metsästys puista.

Ruokavalio

Niiden ruokavalio koostuu noin 87 lajista. Siihen kuuluvat Caimans, hirvet, capybaras, tapirs, peccaries, koirat, ketut, sammakot, hiiret, linnut, anakondat, karja, hevoset, kalat, lihot, apinat ja kilpikonnat jne.

Elands, apinat, jyrsijät, matelijat, sammakkoeläimet, hyönteiset, linnut, ketut, saksalaiset, martenit, gazellit, impala, hirvet jne.

Rakentaa

Ne ovat suuria lihaksikkaita, niillä on lyhyet vahvat jalat. Ne ovat paksuja, voimakkaita ja rakkaita.

Suuret lihaksikkaat, lyhyet jalat, pitkä runko ja suuri kallo.

Koko

Pituus nenästä hännän pohjaan voi olla 1, 2 - 1, 95 m (3, 9 - 6, 4 ft). Heidän hännänsä ovat lyhyimpiä kaikista suurista kissoista, joiden pituus on 45-75 cm. Kissojen koot vaihtelevat. Naiset ovat 10-20% lyhyemmät kuin miehillä. He seisovat 63-76 cm pitkä.

4, 25 - 6, 25 jalkaa; Tail, 3, 5 - 4, 5 jalkaa

Paino

56 - 96 kg; Voi olla jopa 160 kg.

30 - 80 kg; Voi mennä jopa 100 kg.

Jäljentäminen

Jaguarsin perämies koko vuoden ajan, kun taas lisääntymisestä tiedetään lisääntyvän käytettävissä olevan ruuan määrän kanssa. Naiset yksin nostavat poikasten. Raskausaika kestää noin 93–105 päivää ja pennut syntyvät hieman 2-4.

Leopardit voivat periä ympäri vuoden; Joissakin paikoissa he ovat kuitenkin lähinnä tammikuussa ja helmikuussa. Raskaus kestää noin 90-105 päivää, ja poikasten syntymä on 2-4 pentua.

Nuori

Nuoret poikasten syntymät ovat sokeita ja näkyneet kahden viikon kuluttua. He vierivät kolmessa kuukaudessa ja aloittivat metsästyksen noin 6 kuukautta. Ne ovat itsenäisiä noin 2-vuotiaana.

Pennut syntyvät niiden silmien ollessa kiinni. Niillä on pidemmät ja paksut turkikset. Pelage on harmaa, jossa on vähemmän määriteltyjä kohtia. He alkavat metsästää noin 3-4 kuukautta.

hybridit

Jagupard ja Leguar

Leopon, Lipards; Jagupard, Leguar ja Pumapard.

täplät

Suuremmat ja vähemmän rosettimaisia ​​täpliä.

Pienemmät ja suuremmat rosettimaiset täplät.

ääntely

ulvoo; murisee; purs

ulvoo; murisee

claws

Irrotettavat kynnet

Täysin sisään vedettävät kynnet

Erot erot

Suuremmat ja tummemmat rosetit, paksumpia viivoja ja pieniä täpliä keskellä. Pyöreämpi pää, lyhyempi ja sileämpi raajat. Pienet mustat pisteet rosettien sisällä.

Valkoiset kuut silmien alla.

elinikä

12–15 vuotta luonnonvaraisina; 23 vuotta vankeudessa.

15-17 vuotta luonnonvaraisina; 21 vuotta vankeudessa.

Suositeltava

Aiheeseen Liittyviä Artikkeleita

  • ero: Ruokaöljyn ja auringonkukkaöljyn välinen ero

    Ruokaöljyn ja auringonkukkaöljyn välinen ero

    Keskeinen ero: Öljyt ja niiden tyypit on perinteisesti käytetty ruoanlaittoon, jota kutsutaan erikseen nimellä Cooking oil. Auringonkukkaöljy, joka on saatu auringonkukansiemenistä, on yksi näistä ruokaöljyistä. Molemmat tällaiset öljyt tunnetaan erilaisista käyttötarkoituksista ja sovelluksista useilla aloilla. Öljyllä ruo
  • ero: Ero Samsung Galaxy Mega 5.8: n ja Samsung Galaxy Mega 6.3: n välillä

    Ero Samsung Galaxy Mega 5.8: n ja Samsung Galaxy Mega 6.3: n välillä

    Keskeinen ero: Samsung on nyt laajentanut tarjouksiaan phablet-luokassa ottamalla käyttöön Samsung Galaxy Mega 5.8 ja Samsung Galaxy Mega 6.3. Samsung Galaxy Mega 5.8 on nimeltään sellainen, koska sen 5, 8 tuuman TFT-kapasitiivinen kosketusnäyttö on 540 x 960 pikseliä. Puhelimessa on Dual-core 1, 4 GHz: n prosessori, jossa on 1, 5 Gt: n RAM-muistia. Samsun
  • ero: Vakuutuksen ja vakuutuksen välinen ero

    Vakuutuksen ja vakuutuksen välinen ero

    Keskeinen ero: Vakuutus on termi, joka tarkoittaa taatun esineen, henkilön tai mitä tahansa, joka on ilmoitettu, suojaamisen takaamista. Vakuutus on periaatteessa tappion riskin siirtäminen yhdeltä yhteisöltä maksua vastaan. Vakuutukset olivat yleensä rajoitetun ajan. Säännöllisellä terminologialla termillä vakuutus on hieman erilainen. Termi viit
  • ero: TAKSin ja STAARin välinen ero

    TAKSin ja STAARin välinen ero

    Keskeinen ero: TAKS oli Texas-kouluissa vakiomuotoinen koe luokkien 3-8 ja arvosanojen 9-11 arvioimiseksi opiskelijoiden luku-, kirjoitus-, matematiikka-, tiede- ja yhteiskuntatieteiden taidot. Vuodesta 2012 vuoteen 2014 STAAR on korvannut TAKSin valtion standardoiduksi testiksi. Useimmissa osavaltioissa Yhdysvalloissa on valtion standardikokeita, joita hallinnoidaan valtion julkisissa kouluissa
  • ero: Taksonomian ja ontologian välinen ero

    Taksonomian ja ontologian välinen ero

    Tärkein ero: taksonomia ja ontologia ovat kaksi eri tapaa luokitella. Taksonomian ja ontologian tärkein ero on se, että taksonomia on luonteeltaan yksinkertaisempi kuin ontologia. Taksonomiassa otetaan huomioon yhden tyyppinen suhde, kun taas ontologiassa otetaan huomioon monet erilaiset monimutkaiset suhteet käsitteiden välillä. Taks
  • ero: HTC One X +: n ja HTC One X: n välinen ero

    HTC One X +: n ja HTC One X: n välinen ero

    Tärkein ero: HTC One X + urheilussa on 4, 7 tuuman Super LCD 2-kosketusnäyttö, jossa on noin 312 ppi pikselin tiheys, mikä tarkoittaa, että näyttö on melko mahtava eikä se näytä mitään pikseleitä. Laite saa aikaan 1, 7 GHz: n Quad-core NVIDIA Tegra 3 -prosessin, joka tekee siitä nopeamman kuin alkuperäinen HTC One X. HTC One X ilm
  • ero: Ruokavalion ja paaston välinen ero

    Ruokavalion ja paaston välinen ero

    Keskeinen ero : Näiden kahden termin pääasiallinen ero on se, että "ruokavalio" määritellään käytännöksi, jossa ruokaa säännöllisin väliajoin terveyshyötyjä varten, kun taas "paastoaminen" määritellään käytännöksi tai teokseksi, jossa ruokaa ei kuluteta tietylle tai asetettu aika. Nykyään kun terveysfan
  • ero: Nokia Lumia 820: n ja Sony Xperia T: n välinen ero

    Nokia Lumia 820: n ja Sony Xperia T: n välinen ero

    Keskeinen ero: Yksi ensimmäisistä älypuhelimista tuotemerkin alla on Nokia Lumia 820. Nokia Lumia 820 oli ensimmäinen puhelimista, jotka kehitettiin Windows Phone 8: ssa. Se käynnistettiin marraskuussa 2012 hieman halvemmaksi vaihtoehdoksi Nokia 920. Sony Xperia T on Sonyn malli, joka julkaistiin elokuussa 2012. Se
  • ero: Kansainyhteisöjen ja olympialaisten välinen ero

    Kansainyhteisöjen ja olympialaisten välinen ero

    Keskeinen ero: Pääasiallinen ero näiden kahden välillä on se, että olympialaisten maissa eri puolilla maailmaa kilpailevat, kun taas Commonwealth Games -pelissä kilpailevat vain ne maat, jotka ovat osa kansakuntaa. Kansainyhteisön pelit ja olympialaiset ovat kaksi erilaista peliä, joissa maat eri puolilta maailmaa kilpailevat voittamaan mitalit ja saavat huomiota. Nämä ka

Toimituksen Valinta

Sairauden ja sairauden välinen ero

Keskeinen ero: Sairautta käytetään kuvaamaan huonoa terveydentilaa. Sairaus on epänormaali tila, joka vaikuttaa organismin kehoon, jota usein aiheuttavat patogeenit. Sairaus ja sairaudet ovat kaksi sanaa, joita kuullaan yleisesti ja joita usein vaihdetaan. Vaikka nämä termit ovat luonteeltaan samankaltaisia, niillä on selkeitä eroja käytännössä. Molempia s