Jaguarin ja Leopardin välinen ero

Keskeinen ero: Jaguarit ovat suurempia ja varastoituneempia kuin leopardit. Leopardit ovat Pantheran suvun pienimmät kissan jäsenet. Jaguarilla on suurempia ja vähemmän rosettia, kun taas leopardeissa on pienempiä ja enemmän rosettia. Leopardeissa on myös pieniä mustia pisteitä rosettiensa sisällä. Jaguareja löytyy Amerikasta, kun taas leopardeja löytyy Afrikasta, Intiasta, Sri Lankasta, Indokinasta, Malesiasta, Indonesiasta ja Kiinasta.

On melkein aina vaikea kertoa jaguarille ja leopardille toisistaan ​​ensi silmäyksellä, koska ne ovat ulkonäöltään melko samankaltaisia. Näillä kahdella majesteettisella olentolla on kuitenkin selkeät erot. Vaikka he molemmat kuuluvat samaan valtakuntaan, perheeseen ja neroon; ne ovat täysin erilaisia ​​lajeja. Ne eroavat metsästystyyliin, muotoon, kokoon jne.

Jaguarit ovat suuria kissoja, jotka kuuluvat Panthera-sukuun ja Panthera onca -leipiin. Se on kolmanneksi suurin kissanpentu tigerin ja leijonan sekä ainoan Amerikassa esiintyvän Pantheran lajin jälkeen. Ne löytyvät eteläisistä Yhdysvalloista, Meksikosta ja koko Keski- ja Etelä-Amerikasta. Online Etymology-sanaston mukaan sana "jaguar" tulee englannin kielelle yhdestä Tupi – Guarani-kielestä, luultavasti Amazonin kauppakielellä Tupinambá, portugalin "jaguarin" kautta. Elinympäristön häviämisen ja metsästyksen vuoksi lajit ovat vähentyneet ja ne on nyt merkitty lähelle uhanalaisia ​​kansainvälisen luonto- ja luonnonvarojen suojelun liiton (IUCN) punaisen luettelon.

Jaguarit ovat pienikokoisia ja lihaksikkaita eläimiä. Ne ovat suuria, lihaksikkaita kissoja ja niillä on lyhyet vahvat jalat. Ne ovat paksuja, voimakkaita ja rakkaita. Ne vaihtelevat 1, 2-1, 95 m (3, 9 - 6, 4 ft) pituudelta nenästä hännän kärkeen. Heidän hännänsä ovat lyhyimpiä kaikista suurista kissoista, joiden pituus on 45-75 cm. Kissojen koot vaihtelevat. Naiset ovat 10-20% lyhyemmät kuin miehillä. He seisovat 63-76 cm pitkä. Jaguarit voivat painaa 56–96 kg, ja suurin paino on jopa 160 kg. Jaguarien katsotaan olevan samankaltaisia ​​kuin leopardit, koska ne ovat samankaltaisia ​​rosettimaisia ​​paikkoja, mutta sen ominaisuuksista ja käyttäytymisestä riippuen se liittyy läheisemmin tiikereihin. Ruusukkeet ovat suurempia ja jaguareilla on vähemmän niitä kehossaan. Jokaisessa rosetissa on myös pieniä mustia täpliä keskellä. Jaguarilla on myös tummat kiinteät viivat hännään. Jaguarin lyhyt ja sileä raajojen rakenne tekee niistä taitavampia kiipeilyyn, indeksointiin ja uimiseen. Heillä on myös toinen voimakkain leuka, joka seuraa täplikkäitä hyeenejä. Niiden leuka voi murtua kilpikonnan kuoren läpi ja myös murtaa eläinten pääkallot. Jaguar-lajeilla on myös tiedossa olevan värimorfismia, jossa lähes mustia (melanistisia) jaguareja esiintyy säännöllisesti. Albino tai lähellä valkoisia jaguareja esiintyy myös, mutta ne ovat harvinaisia.

Jaguarit ovat lihansyöjiä, jotka ovat syöksyjä. Varsi rukoilee hitaasti, yrittäen löytää sokean paikan, ennen kuin ne joko purevat alas saaliin kaulaan ja tukahduttavat sen tai purevat alas pääkalloon ja rikkovat sen. Jaguarit voivat myös tappaa monia heikkoja saalista smashing niiden tassu kallo, tappaa sen heti. Jaguareilla on kaksinkertainen leijonan vahvuus ja ne voivat vetää jopa 360 kg (800 lb). Kun heidän saaliinsa on tapettu, jaguarit vetävät sen eristäytyneeseen paikkaan ennen sen kulutusta. Jaguarsin perämies koko vuoden ajan, kun taas lisääntymisestä tiedetään lisääntyvän käytettävissä olevan ruuan määrän kanssa. Naiset yksin nostavat poikasten. Naaraiden raskausaika kestää noin 93–105 päivää ja poikasten syntymä on hieman 2-4. Jaguarin eliniän arvioidaan olevan 12–15 vuotta luonnossa ja jopa 23 vuotta vankeudessa.

Leopardit ovat Pantheran suvun pienimmät kissan jäsenet ja kuuluvat P. pardus -lajiin. Alun perin leopardit olivat kotoisin Itä- ja Etelä-Aasiaan ja Afrikkaan ja Siberista Etelä-Afrikkaan. Metsästyksen ja elinympäristön häviämisen vuoksi ne löytyvät kuitenkin lähinnä Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, ja väestön määrä on pieni Intian subkontinenssissa, Sri Lankassa, Indokinassa, Malesiassa, Indonesiassa ja Kiinassa. Niiden määrän heikkenemisen johdosta IUCN: n punaisella listalla ne ovat lähellä uhanalaisia.

Leopardit ovat petoeläimiä, jotka ovat eniten riippuvaisia ​​ketteryydestä ja varkaudesta metsästää. Vaikka ne ovat pienimpiä Pantheran suvusta, he pystyvät metsästämään suuria eläimiä voimakkaiden leukojensa ja suurten pääkallojensa vuoksi. Leopardit ovat suuria ja lihaksikkaita, niillä on lyhyet jalat, pitkä runko ja suuri pääkallo. Pään ja rungon pituus voi olla välillä 90 - 165 cm (35 ja 65 tuumaa), kun taas hännän pituus on 60 - 110 cm. Niiden korkeus on 45–80 cm (18 ja 31 tuumaa). Leopardit vaihtelevat koon mukaan eläimen ja eläimen sukupuolen mukaan. Miehet ovat yleensä 30% suurempia kuin naiset ja voivat painaa noin 30 - 91 kg (66-200 lb); kun naiset painavat noin 23-60 kg (51 - 130 lb). Leopardien turkki ja täplät vaihtelevat myös alueittain. Itä-Afrikassa leopardeilla on pienet pyöreät rosetit, kun taas Etelä-Afrikassa ja Aasiassa leopardeissa on neliömäinen rosetti. Päällysteen väri vaihtelee myös keltaisesta kermanväriseen ja harmaaseen. Leopardeilla on kiinteät mustat täplät kasvoilla, raajoissa ja alapuolella. Melanismi esiintyy myös leopardeissa, joita kutsutaan mustiksi panttereiksi.

Leopardit ovat myös varis-ja-passiivisia saalistajia ja ovat opportunistisia metsästäjiä. Ne saalistavat monia erilaisia ​​eläimiä. Samalla tavoin kuin jaguarit, he hiljaa juoksevat saaliinsa yrittäen löytää sokean paikan ennen hyppäämistä saaliinsa ja puremalla kaulaansa, jotta ne pysäyttäisivät ne. Leopardit tunnetaan myös metsästyksestä puista yllättämällä saaliinsa ja pommittamalla heitä suurilta korkeuksilta. Leopardit ovat ainoat aikuisten simpanssien ja gorillojen luonnolliset saalistajat. Leopardit kuljettavat usein metsästään puihin ja muihin korkeisiin paikkoihin pitääkseen heidät turvassa ja poissa muista saalistajista. Monet leopardit tiedetään metsästävän yöllä. Heillä on valkoiset kuut silmien alla, jotka auttavat heijastamaan valoa paremmin ja antavat heille mahdollisuuden nähdä pimeässä. Leopardit voivat periä ympäri vuoden; Joissakin paikoissa he ovat kuitenkin lähinnä tammikuussa ja helmikuussa. Raskaus kestää noin 90-105 päivää, ja poikasten syntymä on 2-4 pentua. Leopardien eliniän arvioidaan olevan luonnossa 15–17 vuotta ja vankeudessa jopa 23 vuotta.

jaguaari

leopardeja

Kuningaskunta

Animalia

Animalia

pääjakso

chordata

chordata

luokka

Mammalia

Mammalia

Tilata

Petoeläimet

Petoeläimet

Perhe

Felidae

Felidae

suku

Panthera

Panthera

laji

P. onca

P. pardus

Suojaustila

Lähes uhattu

Lähes uhattu

elinympäristö

Etelä-Yhdysvallat ja Meksiko koko Keski-Amerikan ja etelään Paraguayhin ja Pohjois-Argentiinaan.

Saharan eteläpuolinen Afrikka, intialainen subkontinentti, Sri Lanka, Indokina, Malesia, Indonesia ja Kiina

alue

Sademetsät, avoimet metsät ja maastoalueet. Edellyttää veden läsnäoloa.

Sademetsät, Desert Terrains.

Metsästystyyli

Stalk-and-ambush saalistaja. Se myös työllistää ainutlaatuisen keinon purkaa läpi korvien väliset kallon luut läpi tappamaan saaliin heti.

Varret saalis, Metsästys puista.

Ruokavalio

Niiden ruokavalio koostuu noin 87 lajista. Siihen kuuluvat Caimans, hirvet, capybaras, tapirs, peccaries, koirat, ketut, sammakot, hiiret, linnut, anakondat, karja, hevoset, kalat, lihot, apinat ja kilpikonnat jne.

Elands, apinat, jyrsijät, matelijat, sammakkoeläimet, hyönteiset, linnut, ketut, saksalaiset, martenit, gazellit, impala, hirvet jne.

Rakentaa

Ne ovat suuria lihaksikkaita, niillä on lyhyet vahvat jalat. Ne ovat paksuja, voimakkaita ja rakkaita.

Suuret lihaksikkaat, lyhyet jalat, pitkä runko ja suuri kallo.

Koko

Pituus nenästä hännän pohjaan voi olla 1, 2 - 1, 95 m (3, 9 - 6, 4 ft). Heidän hännänsä ovat lyhyimpiä kaikista suurista kissoista, joiden pituus on 45-75 cm. Kissojen koot vaihtelevat. Naiset ovat 10-20% lyhyemmät kuin miehillä. He seisovat 63-76 cm pitkä.

4, 25 - 6, 25 jalkaa; Tail, 3, 5 - 4, 5 jalkaa

Paino

56 - 96 kg; Voi olla jopa 160 kg.

30 - 80 kg; Voi mennä jopa 100 kg.

Jäljentäminen

Jaguarsin perämies koko vuoden ajan, kun taas lisääntymisestä tiedetään lisääntyvän käytettävissä olevan ruuan määrän kanssa. Naiset yksin nostavat poikasten. Raskausaika kestää noin 93–105 päivää ja pennut syntyvät hieman 2-4.

Leopardit voivat periä ympäri vuoden; Joissakin paikoissa he ovat kuitenkin lähinnä tammikuussa ja helmikuussa. Raskaus kestää noin 90-105 päivää, ja poikasten syntymä on 2-4 pentua.

Nuori

Nuoret poikasten syntymät ovat sokeita ja näkyneet kahden viikon kuluttua. He vierivät kolmessa kuukaudessa ja aloittivat metsästyksen noin 6 kuukautta. Ne ovat itsenäisiä noin 2-vuotiaana.

Pennut syntyvät niiden silmien ollessa kiinni. Niillä on pidemmät ja paksut turkikset. Pelage on harmaa, jossa on vähemmän määriteltyjä kohtia. He alkavat metsästää noin 3-4 kuukautta.

hybridit

Jagupard ja Leguar

Leopon, Lipards; Jagupard, Leguar ja Pumapard.

täplät

Suuremmat ja vähemmän rosettimaisia ​​täpliä.

Pienemmät ja suuremmat rosettimaiset täplät.

ääntely

ulvoo; murisee; purs

ulvoo; murisee

claws

Irrotettavat kynnet

Täysin sisään vedettävät kynnet

Erot erot

Suuremmat ja tummemmat rosetit, paksumpia viivoja ja pieniä täpliä keskellä. Pyöreämpi pää, lyhyempi ja sileämpi raajat. Pienet mustat pisteet rosettien sisällä.

Valkoiset kuut silmien alla.

elinikä

12–15 vuotta luonnonvaraisina; 23 vuotta vankeudessa.

15-17 vuotta luonnonvaraisina; 21 vuotta vankeudessa.

Suositeltava

Aiheeseen Liittyviä Artikkeleita

  • ero: Ero HTC First ja Samsung Galaxy S3 välillä

    Ero HTC First ja Samsung Galaxy S3 välillä

    Keskeinen ero: HTC First on ensimmäinen puhelin, joka julkaistaan ​​Facebook Home -käyttöliittymässä. Puhelimessa toimii Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400 1.4 GHz Dual-core Krait ja 1 Gt RAM. Galaxy S3 on liuskekuvioinen multi-touch-älypuhelin, joka käynnistettiin toukokuussa 2012. Siinä on polykarbonaattimuovi ja se on saatavana useina eri väreinä. S3-urheiluss
  • ero: Huoneiston ja asunnon välinen ero

    Huoneiston ja asunnon välinen ero

    Keskeinen ero: Ensisijainen ero asunnon ja asunnon välillä on, että termiä "asunto" käytetään enimmäkseen amerikkalaisessa englannissa, kun taas "litteä" käytetään Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai englanniksi. Molemmat viittaavat huoneisiin, jotka sijaitsevat samassa kerroksessa ja on tarkoitettu käytettäväksi henkilökohtaisena asuinpaikkana. Vaikka se on ha
  • ero: Sanan ja äänen välinen ero

    Sanan ja äänen välinen ero

    Keskeinen ero: Sanalla on kaksi eri merkitystä. Ensimmäinen merkitys viittaa kirjailijaan tai puhujan erottuvaan sanavarastoon ja ilmaisutapaan runossa tai tarinassa. Toinen merkitys on puheen erottamiskyky tai tapa, jolla henkilö puhuu, että jokainen sana on selvästi selkeä ja ymmärrettävä. Lukuun
  • ero: Yhteisen oikeuden ja sääntelylain välinen ero

    Yhteisen oikeuden ja sääntelylain välinen ero

    Keskeinen ero: yhteiset lait ovat lakeja, jotka on tullut voimaan ja jotka on annettu tuomioistuimen päätösten perusteella. Nämä lait on kehitetty vanhempien oikeustapausten yhteydessä annettujen päätösten perusteella. Yleisiä lakeja kutsutaan myös oikeuskäytännöksi tai ennakkotapaukseksi. Lainsäädäntö
  • ero: Teleskoopin ja mikroskoopin välinen ero

    Teleskoopin ja mikroskoopin välinen ero

    Keskeinen ero: Tärkein ero kaukoputken ja mikroskoopin välillä on, että kaukoputki voi tarkastella asioita kaukana, tyypillisesti taivaalla, kuten kuu, tähdet, galaksit jne., Kun taas mikroskoopilla voidaan katsella asiat, jotka ovat liian pieniä silmään nähden, kuten solurakenteet, atomit, molekyylit jne. Telesko
  • ero: Samsung Galaxy Tab 2 10.1: n ja Galaxy Note 10.1: n välinen ero

    Samsung Galaxy Tab 2 10.1: n ja Galaxy Note 10.1: n välinen ero

    Keskeinen ero: Galaxy Tab 2 10.1 on 10, 1 tuuman tabletti, joka julkaistiin toukokuussa 2012. Tabletit urheilevat Plane Line Switching (PLS) TFT-kapasitiivista kosketusnäyttöä, jonka tiheys on noin 149 ppi. Wi-Fi-mallia käytetään 1 GHz: n Dual-core Cortex-A9 -laitteella, kun taas Wi-Fi + Mobile-mallia käytetään 1, 5 GHz: n Dual-core Krait Qualcomm -prosessorilla. Galaxy
  • ero: Ero Samsung Galaxy S Duosin ja Samsung Galaxy S3: n välillä

    Ero Samsung Galaxy S Duosin ja Samsung Galaxy S3: n välillä

    Keskeinen ero: Samsung Galaxy S Duos on kaksi SIM-puhelin, joka käynnistettiin syyskuussa 2012. Puhelimessa on 4 tuuman TFT-kapasitiivinen kosketusnäyttö, jonka tiheys on noin 233 ppi. Laitteessa on Samsungin TouchWiz-käyttöliittymä Android 4.0.4 ICS: ssä. Galaxy S3 on liuskekuvioinen multi-touch-älypuhelin, joka käynnistettiin toukokuussa 2012. Se on G
  • ero: Terveisin ja kunnioittavasti

    Terveisin ja kunnioittavasti

    Keskeinen ero: "Kunnioittavasti" käytetään yleisesti virallisessa kirjeessä, jossa kirjoittaja tuntee vastaajan nimen. "Terveisiä" käytetään yleisesti epäviralliseen viestintään, joka on kirjoitettu läheisille ystäville tai sukulaisille. Arvot tai tavanomaiset sulkemiset ovat tärkeä osa kaikkia kirjeitä tai sähköpostiviestejä. Nykypäivän maailm
  • ero: Aineellisten ja aineettomien erojen välinen ero

    Aineellisten ja aineettomien erojen välinen ero

    Keskeinen ero: konkreettinen tarkoittaa asioita, joita voidaan nähdä ja koskettaa. Nämä ovat suurimman osan ympärillämme olevista asioista. Aineettomat, toisaalta, viittaavat asioihin, joita ei voi nähdä, mutta niitä ei voida varmasti koskea. Käy- tettävissä olevan aineellisen ja aineettoman käsite voi olla hieman vaikeaa ymmärtää, mutta se ei ole niin vaikeaa. Aineelliset ja

Toimituksen Valinta

Muodollinen ja epävirallinen ero

Tärkein ero: Muodollinen liittyy usein tavanomaiseen tai etikettiin. Se tarkoittaa, että se noudattaa vakiintuneita menettelyjä, lomakkeita, yleissopimuksia tai sääntöjä. Se liittyy myös virallisiin normeihin. Toisaalta epävirallinen tarkoittaa epävirallista tyyliä. Se osoittaa, että syy-yhteys on rento ja ystävällinen. Muodolliset